Musici

Eric van Donkersgoed begon met gitaarspelen in zijn negende levensjaar in Japan (papa werkte bij Philips en werd uitgezonden). Hij kwam terug in Nederland op zijn veertiende en bleef autodidact tot zijn twintigste. Hij bezocht daarna het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Vervolgens speelde hij in diverse pop- en wereldmuziek groepen en schreef muziek voor- en maakte deel uit van diverse theaterproducties.
Daarnaast verdiepte hij zich in de Argentijnse tango muziek en in de Spaanse flamenco gitaartechnieken.

Eric speelde o.a. bij Johnny Panic, De Loesje Band, Rebeldía, Trio de la Rosa en Bots. In 2006 ging hij van start met Spanish Blues en met het inrichten van een eigen audio studio.

In 2019 is Eric van start gegaan met eigen composities. Releases van tracks voor zijn eerste EP zijn begonnen in oktober 2019 en de EP zal waarschijnlijk, afhankelijk van corona maatregelen in de herfst van 2021 gepresenteerd worden. Zie voor streaming- en video links van Eric's songs de Darkswell Pagina op deze website.
Marieke van Ooy studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium en volgde zanglessen bij o.a. de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah Brown. Zij deed veel klassieke ervaring op als 2e concertmeester in het Philips orkest in Eindhoven waar zij 17 jaar bij speelde. De laatste jaren richt zij zich op lichte muziek, folk en jazz. Naast studiowerkzaamheden is zij muzikante bij Spanish Blues en actief met haar eigen jazz trio 'Floow'.
Sabine Vieregge studeerde klassiek viool aan het Rotterdams Conservatorium. Na haar studie verdiepte zij zich in Latijns- en Zuidamerikaans repertoire en de daarbij horende Spaanstalige vocalen. Dit leidde tot het duo 'Dos Cuerdas' en vervolgens tot het oprichten van haar eigen groep 'Voz Cantante'. Sinds december 2013 is zij regelmatig gastmuzikante bij Spanish Blues.